U trendu

Ruske rakete pogodile Kijev i prekinule osećaj mira

Baraž ruskih raketa pogodio je rano jutros glavni grad Ukrajine Kijev, a na meti je bila infrastruktura, javio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Nema izveštaja o stradalima dok je jedna osoba hospitalizovana sa povredama.

Napad je prekinuo osećaj mira u Kijevu gde nije bilo sličnih napada od 28. aprila i posete generalnog sekretara UN Antonija Gutereša.

Rakete su pododile kvartove Darnicki i Dnjipovski i hitne službe su stigle na mesto napada, rekao je gradonačelnik Kijeva preko Telegrama.

Sirene za uzbunu čule su se otprilike u isto vreme kad i eksplozije.

Dim se vidi kako izlazi iz objekta koji je ličio na skladište, dok je vojska i policija blokirala glavni put koji vodi do tog mesta.

Ruske snage su nastavile akcije u istočnoj Ukrajini, gde su izvedeni raketni i vazdušni napadi na gradove i sela u regionu Luganska.

Guverner Luganska Serhij Hajdaj javio je preko Telegrama da su vazdušni napadi helikopterima Ka-52 izvedeni u oblastima Girske i Mirne Doline, a da su avioni Su-25 izveli napad na Ustinivku, dok je Lisičansk pogodjen raketom.

Ukupno 13 kuća oštećeno je u Girski, a pet u Lisičansku.

Još jedan vazdušni udar izveden je na istočni grad Kramatorsk, rekao je gradonačelnik Oleksander Gončarenko.

Niko nije ubijen u napadu rekao je on ali objekti u gradu su znatno oštećeni.

Generalštab ukrajinske vojske optužio je jutros ruske snage da koriste fosfornu municiju u regionu Harkova, navodeći da Moskva nastavlja da sprovodi raketne i vazdušne napade na vojnu i civilnu infrastrukturu, uključujući u Kijevu.

Ukrajinski generalštab je u jutarnjem izveštaju naveo da su ruske snage koristile fosfornu municiju u ataru sela Čerkaski Tiški, u oblasti Harkova.

U saopštenju nije bilo jasno koji infranstrukturni objekti su pogodjeni u Kijevu.

Navedeno je i da ruske snage nastavljaju napade na Severodonjeck u istočnoj oblasti Lugansk.

Rusi trenutno drže pod kontrolom istočni deo Severodonjecka, navodi se u novm izveštaju, i dodaje da se koncentrišu na to da opkole ukrajinske snage u toj oblasti i blokiraju glavne logističke rute.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar