U trendu

Ruski avioni iz Niša prevoze srpsku pomoć za Alepo

Ministarstvo odbrane Srbije donelo je odluku da u sirijski grad Alepo pošalje humanitarnu pomoć u kojoj će biti po 10 tona jestivog ulja, šećera i brašna, piše „Politika”.

U paketu pomoći koji su pripremili Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nalaze se i odeća, obuća, elektroagregati, lekovi i potrošni medicinski materijal, navodi beogradski list.

Pomoć će, kako je planirano, preuzeti ruski transportni avioni, i to sa aerodroma „Konstantin Veliki” u Nišu odakle će je transportovati za Siriju, piše list.

Ruska strana je, kako „Politika“ saznaje u Ministarstvu odbrane, otpočela pripremu za ovu humanitarnu akciju i zatražila dozvolu za prelet svoja dva vazduhoplova, a još nije utvrđen tačan datum kada će ruski avioni sleteti u Niš.

Humanitarnu operaciju, koju je Rusija organizovala za stanovnike Alepa, kako je rekao zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov, podržale su Belorusija i Jermenija koje su već uputile ogromnu pomoć Sirijcima, dok će to tek učiniti Srbija, Kina, Azerbejdžan, Indija i Kazahstan, piše „Politika“.

(Tanjug)

Napišite komentar