Ruski nosač aviona ide ka Siriji, Britanci u pripravnosti

Nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ iz ruske Severne flote isplovio je na dugi put ka Sredozemlju, saopštila je pres služba te flote.

Foto: Beta

Foto: Beta

Za to vreme britanski mediji ističu da će na putu ka obali Sirije to plovilo proći kroz Lamanš.

U saopštenju Severne flote se navodi da će u pratnji „Admirala Kuznjecova“ ploviti raketna krstarica „Petar Veliki“, veliki protivpodmornički brodovi „Severnomorsk“ i „Vice-Admiral Kulakov“, kao i druga plovila za podršku, prenela je agencija Tas s.

Britanski mediji, u međuvremenu, pišu da će „Admiral Kuznjecov“ proći kroz Lamanš, kojeg Britanci zovu Engleski kanal, pre nego što pristane uz obalu Sirije, gde bi mogao da učestvuje u daljim vazdušnim udarima na sirijske pobunjenike.

Jedini ruski nosač aviona proći će kroz Lamanš u vreme rastućih tenzija između zvaničnog Londona i Moskve oko sirijske krize, ocenjuju britanski listovi.

Britanska Kraljevska mornarica i njeni saveznici u NATO se pripremaju prolazak „Admirala Kuznjecova“, a list „Miror“ navodi da stručnjaci tu potencijalno zapaljivu situaciju opisuju kao „vojnopomorsku igru mačke i miša“.

Bivši glavnokomandujući britanske mornarice, Lord Vest of Spithed, izjavio je da Rusi rizikuju da svojim stavom prema sirijskoj krizi dodatno pojačaju tenzije.

(Tanjug)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

Ostavite komentar