U trendu

Ruski nosač aviona ide ka Siriji, Britanci u pripravnosti

Nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ iz ruske Severne flote isplovio je na dugi put ka Sredozemlju, saopštila je pres služba te flote.

Za to vreme britanski mediji ističu da će na putu ka obali Sirije to plovilo proći kroz Lamanš.

U saopštenju Severne flote se navodi da će u pratnji „Admirala Kuznjecova“ ploviti raketna krstarica „Petar Veliki“, veliki protivpodmornički brodovi „Severnomorsk“ i „Vice-Admiral Kulakov“, kao i druga plovila za podršku, prenela je agencija Tas s.

Britanski mediji, u međuvremenu, pišu da će „Admiral Kuznjecov“ proći kroz Lamanš, kojeg Britanci zovu Engleski kanal, pre nego što pristane uz obalu Sirije, gde bi mogao da učestvuje u daljim vazdušnim udarima na sirijske pobunjenike.

Jedini ruski nosač aviona proći će kroz Lamanš u vreme rastućih tenzija između zvaničnog Londona i Moskve oko sirijske krize, ocenjuju britanski listovi.

Britanska Kraljevska mornarica i njeni saveznici u NATO se pripremaju prolazak „Admirala Kuznjecova“, a list „Miror“ navodi da stručnjaci tu potencijalno zapaljivu situaciju opisuju kao „vojnopomorsku igru mačke i miša“.

Bivši glavnokomandujući britanske mornarice, Lord Vest of Spithed, izjavio je da Rusi rizikuju da svojim stavom prema sirijskoj krizi dodatno pojačaju tenzije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)