najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

“Rusko bombardovanje Alepa – ratni zločin”

Ministri spoljnih poslova EU snažno su danas osudili Rusiju što je bombardovanjem sirijskog grada Alepa prouzrokovala “neizrecive patnje” stanovništva i saopštili da bi vazdušni udari Moskve i Damaska mogli biti okarakterisani kao ratni zločin.

“Od početka ofanzive režima i njegovih saveznika, posebno Rusije, intenzitet i razmere vazdušnog bombardovanja istočnog Alepa su evidentno preterane”, saopštili su ministri posle sastanka u Luksemburgu, preneo je AFP.

Kako se navodi u saopštenju, “namerno gađanje bolnica, medicinskog osoblja, škola i neophodne infrstrukture, kao i upotreba barel bombi, kasetnih bombi i hemijskog oružja, izazvali su katastrofalnu eskalaciju sukoba i mogli bi predstavljati ratni zločin”.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Slobodan Smolovich

    A kada ce ministri spoljnih poslova EU da osude bombardovanje Srbije,Libije i Iraka ot strane NATO. Mi nesmemo da zaboravimo da je to bio ratni zlocin i moramo sto pre da osudimo NATO i da trazimo otstetu!!!! Sto se tice Sirije ti isti ministri i predstavnici EU i USA nisu nista uradili da zaustave IGIL. Mi znamo da Rusija tamo unistava IGIL i njihove “celije” koje su stvorili NATO i USA .Nazalost neki clanovi IGIL-a kukavicki iskoristavavaju stanovnistvo grada Alepa kao taoce . Jedino se Rusija sa regularnom vojskom Sirije i predsednikom Asadom odlucno suprostavlja i unistava to zlo koje se pojavilo na teritoriji Siriji i Iraka. Nazalost Amerikancima i NATO-clanovima to neodgovara, njima odgovara haos i sto vise ratova u svetu. Sledeci cilj je unistavanje NATO pakta!!!!!!!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike