U trendu

S.Koreja: Dolazak broda SAD „nesmotren potez ratnih manijaka“

Zvanični list severnokorejske vladajuće Radničke partije „Rodong Šinmun“ ocenio je da je slanje američkog nosača aviona „Ju Es Es Karl Vinson“ u vode kod Korejskog poluostrva „nesmotrena akcija ratnih manijaka s ciljem da se izazove izuzetno opasan nuklearni rat“.

Grupa američkih vojnih brodova na čelu sa nosačem aviona „Ju Es Es Karl Vinson“ uplovila je u vode nadomak Korejskog poluostrva i počela vežbe s južnokorejskom mornaricom u subotu kasno uveče, a južnokorejska mornarica odbila je da precizira kada će vežbe biti završene, prenosi Rojters.

Grupa američkih brodova je, inače, upravo završila vežbe sa japanskom mornaricom.

Japanski ministar odbrane Tomomu Inada je, očigledno pokazujući solidarnost s Vašingtonom, naložio da najveći ratni brod Japana, „Izumo“, zaštiti brod američke mornarice koji će možda doploviti kako bi snabdeo nosač aviona „Ju-Es-Es Karl Vinson“, navodi list „Asahi“.

Ambasador Rusije u Kini Andrej Denisov izjavio je danas da vojnim pritiskom koji Vašington vrši na Severnu Koreju SAD samo provociraju mere odmazde iz Pjongjanga, prenosi TAS S.

Denisov je naglasio da se „pozicije Rusije i Kine o severnokorejskom nuklearnom pitanju skoro poklapaju“ i da ove dve zemlje smatraju da za to postoji „samo političko i diplomatsko rešenje“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar