U trendu

S. Koreja osudila SAD zbog pooštrenja sankcija i pritisaka

PJONGJANG – Severna Koreja osudila je danas američku administraciju jer je pooštrila sankcije i pojačala pritisak na tu nuklearno naoružanu zemlju, a Pjongjang istovremeno upozorava da bi moglo doći do nove „razmene vatre“ i da bi severnokorejsko razoružavanje moglo zauvek biti blokirano.

„Vašington je preduzeo kaznene mere čak osam puta protiv kompanija, pojedinaca i brodova, ne samo Severne Koreje, već i Rusije, Kine i ostalih trećih zemalja…“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje, prenosi Rojters.

Ministarstvo poručuje da, ako administracija SAD misli da će pooštrene sankcije i pojačani pritisak prisiliti Pjongjang da odustane od nuklearnog oružja, „biće to najveći pogrešan proračun i blokiraće put ka denuklearizaciji Korejskog poluostrva zauvek – a takav rezultat ne želi niko“.

Do odgovora Severne Koreje dolazi nakon što su SAD u ponedeljak saopštile da su uvele sankcije za tri severnokorejska zvaničnika, uključujući visokog pomoćnika lidera te zemlje Kim Džong-una, a zbog navodnih kršenja ljudskih prava, napominje britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar