S. Koreja osuđuje Boltona zbog „gluposti“ o denuklearizaciji

SEUL – Severna Koreja osudila je danas američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, nazvavši njegove nedavne izjave o razgovorima o denuklearizaciji „besmislicama koje mogu da nastanu iz nerazumevanja namera njihovih lidera“.

To je rekla prva zamenca severnokorejskog ministra spoljnih poslova Čoe Son Hui, aludirajući na nedavni intervju Boltona koji je rekao da SAD moraju da vide pravi nagoveštaj da je Pjongjang spreman da se odrekne svog nuklearnog programa pre trećeg samita lidera dve zemlje, prenosi Jonhap pozivajući se na severnokorejsku KCNA.

„Boltonove izjave me teraju da se zapitam da li su nastale iz nerazumevanja namera vrhovnih vođa Severne Koreje i SAD-a ili je samo pokušavao da govori sa određenim smislom za humor. Upozoravam vas da ne bi bilo dobro da nastavite da izbacujete takve primedbe bez diskrecije i razuma“, rekla je Čoe.

Kako se navodi, ova njena izjava dolazi dva dana nakon što je Severna Korejasaopštila da više ne želi da američki državni sekretar Majk Pompeo bude uključen u nuklearne pregovore i želi da u njima učestvuje neko ko je „pažljiviji i zreliji u komunikaciji“.

(Tanjug)

Napišite komentar