U trendu

S. Koreja: Preispitacemo moratorijum na nuklearno oruzje

PJONGJANG – Severna Koreja će pojačati svoju odbranu od Sjedinjenih Američkih Država i razmotriti moratorijum na nuklearno oružje i rakete dugog dometa, objavila je danas severnokorejska novinska agencija KCNA.

Severnokorejski lider Kim Džong Un sazvao je sastanak politbiroa vladajuće Radnicke partije da bi razgovarao o “važnim političkim pitanjima”, ali i o kontramerama protiv „neprijateljske” politike SAD, saopštila je agencija KCNA.

Politbiro je naredio preispitivanje mera u cilju ponovne izgradnje poverenja i “brzo razmatranje pitanja ponovnog pokretanja svih privremeno obustavljenih aktivnosti”, istovremeno pozivajući na “jačanje fizičkih sredstava“, saopštila je KCNA.

“Trebalo bi da se detaljnije pripremimo za dugoročnu konfrontaciju sa američkim imperijalistima“, zaključio je politbiro.

Upozorenje Severne Koreje usledilo je samo nekoliko sati pre nego što Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, na zahtev SAD i još nekih zemalja, održi sastanak iza zatvorenih vrata na kojem će se razgovarati o nedavnim raketnim testovima Severne Koreje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar