U trendu

SAD će morati da povuku stotine diplomata iz Rusije

SAD će biti prisiljene da povuku iz Rusije stotine diplomata, nakon današnje odmazde Moskve na uvođenje novih sankcija Rusiji, javlja novinska agencija „Interfaks“.

„Ne govorimo o desetinama, nego o stotinama diplomata i tehničkog osoblja koji su na diplomatskim misijama u Rusiji“, citirala je agencija neimenovani izvor, prenosi Rojters.

Kako su agencije prethodno prenele, američki Senat je velikom većinom glasova sinoć odobrio uvođenje novih sankcija Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji.

Moskva je u saopštenju kao odgovor na sankcije predložila američkoj strani da broj diplomatskog tehničkog osoblja iz američke ambasade u Moskvi i generalnog konzulata smanji na broj jednak broju ruskih diplomata i tehničkog osoblja u SAD, a kako je preneo „Sputnik“, to znači da će se ukupan broj personala u američkim diplomatskim i konzularnim ustanovama smanjiti na 455.

Moskva je zabranila američkoj ambasadi i da koristi vikendicu u Srebrnom boru, kao i skladišta u Dorožnoj ulici, navodi se u saopštenju MIP-a Rusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)