U trendu

SAD izgleda spremne na „pakt sa đavolom“

U Moskvi je sve jači utisak da su SAD, u želji za promenom režima u Siriji, spremne i na “pakt sa đavolom”, odnosno na savez sa teroristima, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ministarstvo je ranije danas izrazilo žaljenje zbog odluke Vašingtona da obustavi razgovore sa Moskvom o primirju u Siriji, ocenivši da SAD pokušavaju da odgovornost za neuspeh i nepoštovanje sporazuma o Siriji prebace na Rusiju, javlja AFP.

„Nakon što nisu ispoštovale sporazume koje su same izradile, SAD pokušavaju da odgovornost prebace na nekog drugog“, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ruskoj televiziji, nakon što su SAD ranije danas suspendovale bilateralne razgovore sa Rusijom o Siriji.

Zaharova je kazala i da je nedelovanje Vašingtona rezultiralo pregrupisavanjem ekstremista tokom tog perioda, naoružavanjem ekstremista i mobilisanjem njihovih resursa, preneo je Tas s.

Vašington je prethodno suspendovao razgovore sa Rusijom o Siriji, čiji je cilj bio da se oživi prekid vatre u toj zemlji i da se uspostavi zajednička vojna grupacija za obračun za džihadistima.

„Ovo nije odluka koja je doneta lako“, rekao je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi, koji tvrdi da Rusija i njeni sirijski saveznici pojačavaju napade na oblasti u kojima su civili, prenosi AFP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)