U trendu

SAD očekuju poruku Irana da želi razgovore

VAŠINGTON – SAD očekuju, ali još nisu čule nikakvu poruku od Irana da je spreman da prihvati poziv američkog predsednika Donalda Trampa za direktne razgovore, izjavio je danas neimenovani visoki zvaničnik Trampove administracije.

„Smatramo da bi oni trebalo da smanje tenzije i pristupe pregovorima“, rekao je taj zvaničnik manjoj grupi novinara, preneo je Rojters.

Na pitanje da li ima bilo kakvih naznaka od Iranaca da su spremni da se uključe, zvaničnik je odgovorio: „Ne još. Dežuramo pored telefona“.

Tramp je pozvao iransko rukovodstvo na razgovore o nuklearnom programu ove zemlje i regionalnim pitanjima u trenutku kada su tenzije između dve države značajno porasle.

Sve to rasplamsalo je strahove od novog oružanog sukoba na Bliskom istoku, nakon što su SAD poslale udarnu grupu nosača aviona u region.

Američki predsednik je saopštio svom timu za nacionalnu bezbednost i drugim saradnicima da ne želi da se tenzije sa Teheranom pretvore u novi rat, ali je takođe jasno stavio do znanja da će zaštititi američke interese u regionu, kažu američki zvaničnici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.