U trendu

SAD: Robert F. Kenedi mlađi razmatra da se kandiduje na predsedničkim izborima

BOSTON – Robert F. Kenedi, sin pokojnog senatora Roberta Kenedija i sinovac ubijenog američkog predsednika Džona F. Kenedija potvrdio je da razmišlja da se kandiduje na predsedničim izborima 2024. godine i izazove aktuelnog američkog predsednika Džozefa Bajdena za nominaciju demokrata.

„Da, razmišljam o tome. Savladana je najveća prepreka – moja žena mi je dala zeleno svetlo“, rekao je Kenedi u petak okupljenima u Nju Hempširu, prenosi TV kanal Foks Njuz.

U izveštaju američke TV mreže se navodi da je Kenedijeva supruga, glumica Šeril Hajns, prisustvovala njegovom govoru na Institutu za politiku Nju Hempšira, koji je već skoro četvrt veka nezaobilazno mesto za predstavljanje svih kandidate za Belu kuću.

U Nju Hempširu, koji se ponosi svojim dobro informisanim biračkim telom, već čitav vek se održavaju unutar stranački predizbori za kandidate u trci za Belu kuću.

Sin pokojnog senatora Roberta F. Kenedija, koji sebe opisuje kao doživotnog demokratu, bio je izložen kritikama zbog svog aktivizma protiv kovid vakcina.

Pored potencijalne kandidature Kenedija, Bajden se suočava sa sličnim dugoročnim izazovom koji pred njega postavlja Merijen Viliamson, duhovna savetnica i guru za individualnu pomoć, žena koja je najavila da će se još jednom kandidovati za demokratsku nominaciju.

Vilijamsonova je krenula u kampanju za Belu kuću 2020. godine, ali odustala je od trke pre unutarstranačkih izbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.