U trendu

SAD spremne da pomognu svim „destruktivnim snagama“ u Siriji

U svojom nastojanju da promeni sirijsku vladu, Obamina administracija je spremna da pomogne bilo kojim „destruktivnim snagama“, uključujući i Džabhat Fateh el Šam (bivši Nusra front), saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Komentarišući pitanje proširenja sankcija SAD protiv Rusije, rusko Ministarstvo je saopštilo da Moskva smatra ovaj čin načinom da se Rusija kazni zbog pomoći Siriji da se bori protiv terorizma, koji je pretnja za ceo svet.

„Primećeno je da je sadašnja administracija u Vašingtonu, u nastojanju da promeni vlast u Siriji, spremna da pomogne svim destruktivnim snagama. To je zaštita i pokrivanje terorističke grupe Nusra front, koja nije ništa drugo do jedinica Al Kaide, koja je počinila najstrašnije terorističke napade u istoriji SAD“, navodi se u saopštenju.

„Čini se da je Bela kuća zaboravila da je, prema američkom zakonu, pomaganje terorizma krivično delo“, istaklo je rusko ministarstvo u svom saopštenju.

O antiruskim sankcijama Uvođenjem novih antiruskih sankcija administracija Baraka Obame nanosi štetu svojoj zemlji, navodi se u saopštenju.

„Još jedno, drugo za tri dana, proširenje američkih sankcija Rusiji, kada krvavi napadi u Ankari i Berlinu treba da ujedine razumne ljude u borbi protiv terorizma, ukazuje na potpuni gubitak smisla za realnost u Vašingtonu“, dodaje se u dokumentu.

U poslednjih nekoliko godina Obamina administracija toliko je opsednuto tražila način da naudi Rusiji, što od nje nisu očekivali, istakli su u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije. Takvi nepromišljeni koraci nanose štetu i samim Sjedinjenim Državama, čiji imidž opada čak u očima onih koji su daleko od politike.

Vašington je 20. decembra sankcionisao sedam ruskih državljana, osam organizacija i dva broda zbog aktivnosti vezanih za sukob u Ukrajini.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.