U trendu

SAD: Suđenje Trampovoj kompaniji i finansijskom direktoru

NJUJORK – Sudija u državi Njujork naložio za oktobar suđenje kompaniji Donalda Trampa i njenom dugogodišnjem finansijskom direktoru Alenu Vajselbergu zbog optužbi za poresku proneveru.

Huan Merčan, sudija u Vrhovnom sudu Menhetna, takođe, je odbio zahteve Trampove organizacije i njenog bivšeg finansijskog direktora Alena Vajselberga da odbaci slučaj i rekao da će izbor porote početi 24. oktobra, preneo je Rojters.

Datum početka suđenja je 15 dana pre dopunskih izbora koji treba da budu održani 8. novembra kada se Trampova Republikanska partija nada da će demokratama ponovo preuzeti oba doma Kongresa, navela je agencija.

Tramp tek treba da se izjasni da li planira još jednu kandidaturu za Belu kuću 2024. godine.

Okružno tužilaštvo na Menhetnu, predvođeno demokratama, optužilo je Trampovu organizaciju i Vajselberga u julu 2021. da su obmanjivali poreske vlasti više od 15 godina tako što su dodeljivali nezvanične beneficije rukovodiocima kompanija.

Vajselberg je optužen za utaju prihoda od 1,7 miliona dolara, uključujući i za stanarinu za stan na Menhetnu, plaćanje lizinga za dva Mercedes-Benz vozila i školarine za članove porodice, a Tramp je sam potpisivao čekove za školarinu.

Trampova kompanija upravlja golf klubovima, hotelima i drugim nekretninama širom sveta.

Optuženi su se izjasnili da nisu krivi, a Tramp nije optužen i negirao je da učinio bilo kakav prekršaj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar