U trendu

Sada i zvanično: on je NAJBOGATIJI čovek u istoriji (foto)

Džef Bezos je i zvanično postao najbogatiji čovek u istoriji, sa bogatstvom od 105.1 milijardu dolara, objavio je Blumbergov sistem za praćene milijardera. Prema Forbsu, Bezosovo bogatstvo procenjeno je na 104.4 milijarde dolara.

Titula najbogatijeg direktoru Amazona pripala je zahvaljujući 78.9 miliona deonica koje on ima u ovoj kompaniji, a vrednost akcija je u ponedeljak porasla za 1.4%, što je Bezosovo bogatstvo uvećalo za neverovatnih 1.4 milijardu dolara. Inače, Amazonove akcije su tokom prvih dana ove godine porasle za 7%, nakon skoka od 56% u 2017. godini. Pored udela u ovoj, najbogatiji čovek na svetu ima deonice i u Wašington Potu i Blu Oridžinu, privatnoj kompaniji za komercijalne letove u svemir.

Mesto broj 1 donedavno je držao Bil Gejts, čije se trenutno bogatstvo procenjuje na 93.3 milijardi dolara. Međutim, Blumberg navodi da bi osnivač Majkrosofta danas bio ‘težak’ preko 150 milijardi da nije njegovih velikih donacija. Istraživanja su pokazala da je Gejts do sada u humanitarne svrhe dao preko 700 miliona akcija Majkrosofta, vrednih 61.8 milijardi dolara i 2.9 milijarde u gotovini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.