Sajt „Al Džazire“ ukinuo komentare, svađajte se na društvenim mrežama

Katarska televizija „Al Džazira“ saopštila je da njen sadržaj na sajtu više nije moguće komentarisati jer, kako se navodi, prostor za komentarisanje zloupotrebljavaju korisnici koji se kriju iza pseudonima kako bi širili netrpeljivost, rasizam i esktremizam.

„Mogućnost bilo kakvog oblika debate praktično nije postojala. Vremenom smo, takođe, otkrili da su društvene mreže željena platforma za našu publiku da raspravlja o pitanjima koja znače većini njih. Ohrabrujemo našu publiku da nastavi da komunicira sa nama na ovaj način“, navodi se u saopštenju tog sajta.

U saopštenju od 30. avgusta navodi se da je od tog dana onemogućeno komentarisanje priča na sajtu aljazeera.com.

To je, kako se obrazlaže, oduka koja je doneta posle mnogo razmišljanja i za koju se veruje da je, na kraju, u najboljem interesu pratilaca sajta.

„Misija “Al Džazire“ je da daje glas onima koji ga nemaju, a zdrava diskusija je aktivni deo toga. Kada smo prvo otvorili komentare na našem sajtu, nadali smo se da će to služiti kao forum za promišljenu i inteligentnu debatu koja će omogućiti našoj publici širom sveta da međusobno razgovara“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike