U trendu

Salvini: Sastaću se sa di Majom

RIM – Zamenik italijanskog premijera i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je danas da će se sastati sa koalicionim partnerom i liderom pokreta Pet zvezdica Luiđi di Majom, usred spekulacija da bi vlada mogla da padne.

„Svakako ćemo se sastati. Problem nije di Majo već protivljenje mnogih članova pokjreta Pet zvezdica“, rekao je Salvini koji je i lider Lige, prenosi Rojters.

Kako se navodi, mnogi clanovi Lige traže od Salvinija da prekine koaliciju sa Pokretom i zatraži prevremene izbore jer, kako su rekli, ne mogu više da rade sa članovima Pokreta.

Salvini nije precizirao kada je planirao da se sastane sa di Majom, ali je istakao da da se slaže sa članovima svoje stranke.

„Očito je da pojedini ministri pokreta Pet zvezdica blokiraju predloge, inicijative, projekte i infrastrukturu, što šteti Italiji. To nije lično. Luiđi di Majo je korektan i odgovoran, ali je neprihvatljiva svakodnevna blokada posla i reformi od strane članova Pokreta“, rekao je Salvini.

Pojedini analitičari spekulisali su da je 20. jul poslednji datum za pad vlade, budući da se izbori u Italiji nikada nisu održavali na jesen ili zimi, međutim sam Salvini je rekao da bi koalicija mogla da se raspadne bilo kada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.