najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Samoubica iz Nemačke delovao u ime Islamske države

Policija je u stanu Sirijca, koji se razneo u baru u nemačkom gradu Ansbahu i ranio 15 ljudi, pronašla video snimak u kom se on zaklinje na vernost Islamskoj državi (ID).

Visoki bezbednosni zvaničnik Joakim Herman rekao je novinarima da je samoubica na snimku na arapskom jeziku najavio “osvetu” i napad u Nemačkoj.

Herman je naglasio da pronadjeni dokazi ukazuju da je samounica bio inspirisan islamskim ekstremizmom i da je najverovatnije izvršio teroristički napad.

U stanu migranta iz Sirije pronadjeno je više video snimaka “salafističkog sadržaja”, benzin, razne hemikalije i druge supstance koje se mogu koristiti za pravljenje bombe.

Muškarac star 27 godina, koji se razneo u baru u nemačkom gradu Ansbahu, trebalo je da bude deportovan u Bugarsku, saopšili su nemački zvaničnici.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer naredio je povećano prisustvo bezbednosnih snaga na aerodromima, železničkim stanicama i drugim javnim mestima posle serije napada.

Mezijer je takodje apelovao na gradjane da ne paniče.

“Normalno je da su ljudi zabrinuti i da se pitaju da li treba da menjaju svoju rutinu. Odgovor je ne, moramo da nastavimo da živimo slobodno”, rekao je on.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike