U trendu

Sarkozi kritikovao Olanda za izgubljeno vreme u borbi protiv terorizma

Lider desničarske opozicije, bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi žestoko je danas kritikovao svog naslednika Fransoaa Olanda koga je optužio za „izgubljeno vreme“ u borbi protiv terorizma posle terorističkih napada u januaru u Parizu.

„Koliko treba da pogine ljudi da se ne bi više koristila reč bezbednosni ‘propust’? Da li je to broj žrtava napada 7. januara u Parizu? Očigledno je da je odgovor ‘ne’. Izgubljeno je mnogo vremena“, rekao je Sarkozi u intervjuu pariskom listu Mond, posle terorističkih napada prošle nedelje u Parizu u kojima je poginulo 129 osoba i povređeno više od 350 ljudi.

Sarkozi je ocenio da „francuska vlada nije učinila ništa na planu unutrašnje bezbednosti sadašnjom vojnom intervencijom u Siriji“ i dodao da je antiteroristička akcija trebalo odmah da se preduzme posle januarskog napada, u kojem je stradalo 12 ljudi.

Bivši francuski predsednik je rekao da će verovatno morati da se formira parlamentarna istražna komisija koja treba tačno da utvrdi šata se desilo.

Sarkozi je dan posle napada izjavio da su „neophodne jake mere za bezbednost svih Francuza“.“Rat koji moramo da vodimo, treba da bude potpun, jer moramo da uzmemo u obzir ozbiljnost situacije, sagledati sve posledice i preduzeti konkretne mere“, rekao je Sarkozi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.