U trendu

Sarkozi priveden na saslušanje

Policija je danas privela na saslušanje bivšeg francuskog predsednika Nikolu Sarkozija u okviru istrage navoda da je dobio milione evra od režima pokojnog libijskog lidera Moamera Gadafija za predsedničku kampanju 2007, saznaje se danas iz neimenovanih pravosudnih izvora.

Sarkozi je priveden u policijsku stanicu Nanter, na zapadu Pariza, preneli su francuski mediji.

Sarkozija, koji je bio predsednik od 2007. do 2012, prvi put će saslušati u okviru ove istrage pripadnici Službe za borbu protiv korupcije i finansijskih i fiskalnih prekršaja.

Francuski mediji su ranije pisali o aferi prisluškivanja Sarkozija – da su sudije odobrile prisluškivanje telefona Sarkozija u okviru istrage navoda da je nekadašnji libijski vodja Muamer Gadafi finansirao Sarkozijevu predizbornu kampanju 2007. godine.

Sarkozi je ranije kategorično odbacio te optužbe.

(Beta)

1 komentar
  1. Radoslav Radovic

    Sve se to i tada znalo i po časopisima koji se bore da budu u skladu sa istinom je detaljno pisano kakva je bila kampanja Sarhozija,ali to nije dodirivalo potpuno propalo i korumpirano sudstvo u Francuskoj, kao i njihova sredstva javnog informisanja, jer je on morao da pobijedi Trebalo je 10 godina da se prizna što već svijet zna.To je još jedna Evropska“ vrijednost“ pored milion ostalih.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike