U trendu

Sastanak Putina i ruskog Saveta bezbednosti zbog Crkve

MOSKVA – Problemi u unutrašnjoj i spoljnoj politici, kao i situacija oko Ruske pravoslavne crkve u Ukrajini bila je u fokusu sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i ruskog Saveta bezbednosti koji je održan sinoć, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Tema sastanka bila je i situacija oko Ruske pravoslavne a nakon skandalozne odluke carigradske Ekumenske patrijaršije“, rekao je Peskov, prenosi Tas s.

Sastanku sa Putinom prisustvovali su premijer Rusije Dmitrij Medvedev, predsednici oba doma ruskog parlamenta Vičeslav Volodin i Valentina Matvijenko, sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Petrušev.

Kako se navodi, bili su prisutni i ministri u ruskoj vladi – unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoltsev, spoljnih poslova Sergej Lavrov, odbrane Sergej Šojgu, kao i direktor Savezne bezbednosne službe Aleksandar Bortnikov i direktor Strane obaveštajne službe Sergej Nariškin.

Carigradska patrijaršija saopštila je u četvrtak, nakon održanog Sinoda, da će započeti proces davanja nezavisnosti crkvi u Ukrajini u odnosu na Rusku pravoslavnu crkvu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike