najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Savet Evrope će ispitati stepen zaštite srpskog jezika u Hrvatskoj

Zamenica generalnog sekretara Saveta Evrope Gabrijela Bataini-Dragoni prenela je danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiču da će Savet Evrope, u okviru svog mandata, ispitati stepen zaštite prava jezika manjina u Hrvatskoj zbog skidanja ćiriličnih tabli u Vukovaru‎, saopšteno je iz srpske vlade.

Vučić je sa zamenicom generalnog sekretara Saveta Evrope u Strazburu razgovarao o evropskim integracijama Srbije, migrantskoj krizi, odnosima u regionu i ekonomskim reformama.

On je zahvalio na brzoj reakciji Saveta Evrope u svakoj krizi s kojom se Srbija suočavala, kao i pomoći koju joj je ta institucija pružila tokom prošlogodišnjih poplava, navodi se u saopštenju.

Bataini-Dragoni je rekla da Savet Evrope može mnogo da doprinese stabilnosti regiona, što je važno za celu Evropu.

„Zadovoljni smo i ekonomskim i zakonskim reformama koje sprovodite u skladu sa politikom EU“, istakla je Bataini-Dragoni i predložila jačanje saradnje Srbije i Saveta Evrope, kako bi Savet doprineo bržem procesu reformi, što je premijer Vučić prihvatio.

Vučić nastavlja posetu Strazburu obraćanjem poslanicima Parlamentarne skupštine SE i susretom s predsednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Žan-Klodom Frekonom.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike