U trendu

Savet Federacije: Rusija će odgovoriti na nove sankcije SAD

Rusija će odgovoriti na proširivanje sankcija koje je danas odobrio Senat SAD, izjavio je prvi zamenik šefa Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Vladimir Džabarov. stav Senata SAD o sankcijama Rusiji ne odgovara ni situaciji u svetu ni situaciji u bilateralnim odnosima, rekao je šef Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov.

„Potrebno je sačekati konačnu odluku Kongresa i videti kakva će biti reakcija predsednika SAD Donalda Trampa. Ako zakon bude usvojen, u svakom slučaju, bez odgovora to nećemo ostaviti“, rekao je senator.

Senat SAD danas je ogromnom većinom glasova odobrio nacrt zakona o proširivanju antiruskih sankcija.

Kosačov: Odluka Senata SAD o sankcijama Rusiji ne prati stanje u svetu

„Očigledan je začarani krug, kada prethodni korak koji nije dao ’traženi’ rezultat diktira neophodnost sledećeg, oštrijeg, ali ne i efikasnijeg“, naveo je Konstantin Kosačov.

Ruski senator smatra da nema nade da će Predstavnički dom Kongresa SAD doneti drugačiju odluku, ali da treba sačekati i videti šta će učiniti američki predsednik Donald Tramp – „da li će u ovoj situaciji sačuvati sposobnost da deluje samostalno i da se ne potčinjava instinktima samoočuvanja na vlasti“.

Kosačov je naglasio da je odluka senata žalosna činjenica, jer potvrđuje da većina američkih senatora nije sposobna da se zaustavi, da proanalizira svoja dejstva i da se vrati usvajanju odluka koje su u skladu sa situacijom.

„Na to upućuje okolnost da su nove sankcije Rusiji ’vagon’ koji je prikačen, kako se kaže u svim parlamentima na svetu, za drugi nacrt zakona (protiv Irana)“, naveo je Kosačov.

Prema njegovom mišljenju, Senat je zarobljenik sopstvenih zabluda i ambicija koje su sve manje i manje povezane sa stvarnošću savremenog sveta.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar