Savetnik iz Bele kuće: Lansiranje rakete nas nije iznenadilo

Najnovije lansiranje rakete Severne Koreje nije nas iznenadilo i ono ne iziskuje proširenje resursa, izjavio je danas neimenovani savetnik za spoljnu politiku iz Bele kuće.

„Nema potrebe da proširimo resurse protiv toga… Nismo iznenađeni, pretpostavili smo tako nešto“, rekao je neimenovani savetnik za spoljnu politiku iz Bele kuće koji sa američkim potpredsednikom Majkom Pensom doputovao u Seul, preneo je Rojters.

Potpredsednik SAD Majk Pens počinje danas azijskopacifičku turneju posetom Južnoj Koreji, a AFP navodi da on dolaskom u Seul uleće u geopolitički vrtlog u trenutku kada je moguće da Severna Koreja izvede nuklearnu probu i oštrih američkih upozorenja da će Vašington vojno odgovoriti na to.

Kako je naveo neimenovani visoki savetnik za spoljnu politiku u Beloj kući, Pensova poruka će tokom turneje, na kojoj će on između ostalog posetiti i Japan, Indoneziju i Australiju, glasiće da se posvećenost SAD bezbednosnim i ekonomskim obevezama prema regionu nastavlja i da je „gvozdeno čvrsta“.

Navodi se da će pored trenutno aktuelnih bezbednosnih pitanja, Pens pokušati da ubedi saveznike u posvećenost američkog predsednika Donalda Trampa bezbednosnim garancijama i zaštitničkoj retorici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.