U trendu

I to se dogodilo: Neustrašivi Makron ostavio Putina bez teksta! (foto)

Francuski predsednik Emanuel Makron ugostio je predsednika Rusije Vladimira Putina u raskošnoj kraljevskoj palati Versaju da bi razgovarali o saradnji u borbi protiv terorizma, međutim tokom posete on se pokazao „nesutrašivim“ na globalnom planu iznevši optužbu na račun ruskih državnih medija, preneo je AP.

Putin se u nadi da će sa Zapadom izgladiti odnose, koji su veoma zategnuti u poslednjih nekoliko meseci, uzdržao od sukoba odlučivši da ne reaguje na optužbe Makrona da su Raša tudej (Rušia Today) i Sputnjik (Sputnik) bili „sredstva uticaja i propagande“ protiv Makrona tokom ovogodišnje kampanje za predsednika Francuske i istakao da Rusija i Francuska treba bliže da sarađuju, snažno odbacujući optužbe o mešanju tokom kampanje za izbore za predsednika Francuke, navela je američka novinska agencija.

Makron je juče optužio ruske medije Raša tudej (Rušia Today) i Sputnjik (Sputnik) da su bili „sredstva uticaja i propagande“ protiv njega tokom ovogodišnje kampanje za predsednika Francuske.

On je to rekao odgovarajući na pitanja novinara na zajedničkoj konferenciji sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Versaju, preneo je AFP.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je danas da su optužbe francuskog predsednika Emanuela Makrona o lažnoj propagandi ruskih medija Sputnjika i televizije RT u skladu sa aktuelnom antiruskom kampanjom te da ne postoji nijedan dokaz koji potkrepljuje te tvrdnje.

„Verujem da su ti navodi rezultat antiruske kampanje koju je pokrenula Obamina administracija, a koju su prihvatile brojne zapadne zemlje“, rekao je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nigerijskim zvaničnikom.

„Naše zapadne kolege još ne mogu da prevaziđu ovu inerciju“, dodao je on.

Lavrov smatra da nema nijednog dokaza za takve optužbe.

„Bilo da je reč o priči o hakerima ili o glasinama o nekim zakulisnim igrama sa ciljem mešanja u izbore u skoro svim zapadnim zemljama, nema nijednog dokaza, i nijedno ime nije predočeno“, naveo je Lavrov.

Prema njegovim rečima, kad se pojave imena ili dokazi Rusija će dati konkretniji odgovor, prenosi Tas s.

„Ali mi nemamo nikakve veze sa većinom tih optužbi“, zaključio je Lavrov.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je juče da Moskva nije saglasna sa ocenom francuskog predsednika Emanuela Makrona u vezi sa ruskim medijskim kućama „Sputnjik“ i „Raša tudej“.

„Mi se ne slažemo sa ovom ocenom“, izjavio je Peskov za Sputnjik.

Francuska novinska agencija AFP je navela da su, uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj 7. maja, Makronovi saradnici optužili Kremlj za nameštanje „prljave kampanje“ protiv njega preko državnih medija.

(Tanjug)

4 komentara
 1. goran manic

  Pali, brate! Vidi kakvu ženu ima Putin, a kakvu ti. Mogu da te lažu mediji da si „sjajan i opasan“ ali pre ili kasnije moraš da se pogledaš u ogledalo.

 2. milovan

  I sta je tu hrabrost? Toje znak nekulture malog kompleksasa.Toje mogao reci i drugim recima.A hrabrost velika revi to u Francuskoj.Jeste li vi novinari normalni?

  1. Slobodan

   Normalni su novinari koliko i plaćene pudlice da pišu ono šta im se kaže. Članak je obična budalaština. Sunjam da je to galski picopevac rekao pred Putinom. Ako jeste, biće to debelo fakturisano.

 3. milanovicsrbin

  napujdana rotšildova qrvica

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike