U trendu

Sedmoro povređenih u nesreći na američkom nosaču aviona u Južnom kineskom moru

VAŠINGTON – Sedam pripadnika američke ratne mornarice povređeno je u ponedeljak kada je američki ratni avion F-35C, tokom rutinskih operacija, imao nesreću tokom sletanja na pistu nosača aviona US S Karl Vinson u Južnom kineskom moru, a pilot bio primoran da se katapultira, saopšteno je iz Pentagona.

„Pilot se bezbedno katapultirao iz aviona i izvučen je američkim vojnim helikopterom. On je u u stabilnom stanju, ali ukupno je sedam mornara povređeno“, navodi se u saopštenju i precizira da su trojica pripadnika mornarice morala da budu evakuisana do medicinske ustanove u Manili, dok je četvoro zbrinuto na brodu i pušteno nakon ukazane pomoći, prenosi Rojters.

Mornarica je saopštila da je pokrenula istragu u uzrocima nesreće mlaznog aviona F-35 koji proizvodi kompanija Lokid Martin.

Američko ministarstvo odbrane saopštilo je juče da su dve udarne grupe američkih mornaričkih nosača aviona, koje predvode brodovi US S Karl Vinson i US S Abraham Linkoln, u nedelju počele operacije u Južnom kineskom moru, prenela je agencija Rojters.

U saopštenju je navedeno da će se izvoditi vežbe koje uključuju operacije protiv podmornica, vazdušni napadi i PVO s ciljem jačanja borbene gotovosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar