U trendu

Šef FBI: Rusi i dalje pokušavaju da utiču na američke izbore

Rusija i dalje predstavlja pretnju za američke izbore, upozorio je danas direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej, manje od godinu i po dana od sledećih predsedničkih izbora u SAD.

„Rusi su apsolutno rešeni da pokušaju da se mešaju u naše izbore“, rekao je Rej pred pravosudnim odborom američkog Senata.

Američke obaveštajne službe i specijalni istražitelj Robert Muler ukazali su na velike napore ruskih obaveštajnih službi, i grupe koju američko pravosudje smatra ruskom farmom trolova, „Internet Research Agency“, da pomognu Donaldu Trampu da pobedi na predsedničkim izborima 2016. godine i da naškode njegovoj rivalki Hilari Klinton. 

Izveštaj Mulera, objavljen u aprilu, naveo je pokušaje članova Trampovog izbornog štaba da saradjuju sa Rusima da bi povećali Trampove šanse. 

Robert Muler treba sutra da svedoči pred američkim Kongresom o svojoj istrazi. Tramp stalno negira da su Rusi intervenisali ili da su pomogli njegovoj pobedi a Mulerovu istragu je nazivao lovom na veštice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar