U trendu

Šefica SPO na meti javnosti zbog letovanja u Sen Tropeu

BEČ – Fotografija šefice Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) Pamele Rendi Vagner iz jednog prestižnog i luksuznog kluba u mondenskom letovalištu u Francuskoj, Sen Tropeu, izazvala je buru u javnosti.

Jedan austrijski turista „otkrio“ je šeficu SPO u lokalu koji posećuju filmske i muzičke zvezde, gde ležaljku pokraj mora naplaćuju 100 evra na dan.

Činjenica da liderka SPO boravi u tako skupom objektu izazvala je buru negodovanja na društvenim mrežama, gde se mogu pročitati komentari poput „zar su to socijalisti“ ili „socijalisti obično napadaju druge za takve luksuzne odmore“.

Mnogi joj sada prebacuju nedostatak verodostojnosti u borbi za socijademokratske vrednosti, kao i „udaljavanje“ od građana.

Postoje i oni koji brane liderku SPO ističući da to ko i gde letuje ne treba nikoga da se tiče, jer je to privatna stvar.

Dok se portiv Rendi-Vagner žustra kampanja ograničava na negativne komentare, predizborni period sve je oštriji i na delima.

Tako su juče četiri nepoznata lica molotovljevim koktelima izazvali požar u sedištu Slobodarske partije Austrije (FPO) u Sankt Peltenu.

Policija je započela istragu u ovom slučaju, iza kojeg, prema FPO, stoje levičarski krugovi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.