U trendu

Selakovic u Indoneziji, susret s predsednikom, seficom diploma

DŽAKARTA – Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Džakarti sa predsednikom Republike Indonezije Đokom Vidodom gde je u razgovoru još jednom afirmisana podrška Indonezije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Predsednik Vidodo je uputio najsrdačnije čestitke predsedniku Aleksandru Vučiću povodom novog izbora na funkciju predsednika Srbije, a prema rečima Selakovića, bilo je reči i o konkretnim pitanjima produbljivanja saradnje, naročito ekonomske.

Ministar je napomenuo da veliko interesovanje postoji za saradnju u trgovini poljoprivrednim proizvodima, ali i da se razgovaralo o o političkoj saradnji koja, podsetio je, datira još iz vremena osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja.

Selaković je kazao da je s ministarkom spoljnih polslova Indonezije Retno Marsudi razgovara o saradnji dva ministarstva ali i o saradnji Srbije sa ASEAN-om, kao veoma uspešnim modelom političko-ekonomske saradnje u Jugoistočnoj Aziji.

Ministar se susreo i sa predstavnicima koncerna „Indofud“, koji se bavi proizvodnjom i trgovinom prehrambenim proizvodima, kao i sa predstavnicima kompanije „Berdikari“.
„Sa njihove strane postoji veliko interesovanje za uvoz srpskih žitarica ali smo razgovarali i o mogućnosti plasmana na indonežansko tržište naših jabuka. Govorili smo o konkretnim poslovima i uveren sam da će narednih dana doći do direktne komunikacije ministara poljoprivrede i da će nakon toga uslediti potpisivanje konkretnih akata“, naveo je Selaković.

Ministar će se sutra sastati i sa generalnim sekretarom ASEAN-a Lim Džok Hojom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar