U trendu

Selakovih cestitao kancelaru Nehameru i ministru Salenbergu

BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković čestitao je danas novom austrijskom kancelaru Karlu Nehameru i novom šefu diplomatije Aleksanderu Šalenbergu stupanje na dužnost.

„Naš nedavni razgovor ostvaren tokom moje posete vašoj prijateljskoj zemlji je potvrdio da postoje podudarnost stavova i zajednički interesi u čitavom nivou pitanja od obostranog značaja za naše dve zemlje“, poručio je Selaković u čestitki Nehameru.

Izrazio je uverenje da će bilateralni odnosi dve zemlje nastaviti da se razviaju i u periodu pred nama, na osnovama međusobnog poverenja i uzajamnog razumevanja, na čemu je, kaže, spreman da pruži snažan lični doprinos.

Selaković je uputio i zahvalnost Austriji na kontinuiranoj podršci evropskim integracijama Srbije, kao i na spremnosti da sa nama podeli dragocena iskustva iz tog procesa.

U čestitki doskorašnjem kancelaru, koji se vratio na čelo Ministarstva za evropske i međunarodne poslove, Šalenbergu Selaković je istakao snažan interes Srbije da kontinuirano unapređuje odnose sa Austrijom, u svim oblastima od značaja za obe zemlje, na temeljima međusobnog uvažavanja i poštovanja.

„Duboko verujem da ćemo u narednom periodu intenzivirati politički dijalog razmenom poseta na visokom i najvišem nivou, što će omogućiti dalji razvoj naše sveukpne saradnje na dobrobit naših građana“, naglasio je šef srpske diplomatije austrijskom kolegi, kojeg je nazvao „dragim prijateljem“.

Selaković je istakao da punopravno članstvo Srbije u EU ostaje naše strateško opredeljenje, zbog čega visoko cenimo kontinuiranu podršku Austrije u procesu sprovodenja reformskih aktivnosti naše zemlje, uz uverenje da ćemo i ubuduće moći da računamo na adekvatno vrednovanje ostvarenog napretka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.