U trendu

Senat zatražio dokumentaciju od Trampa o kampanji

Odbor američkog Senata za obaveštajna pitanja, koji istražuje rusko mešanje u američke izbore 2016. godine, zatražio je od saradnika u kampanji američkog predsednika Donalda Trampa da predaju svu dokumentaciju iz kampanje 2015. godine.

Prema pisanju Vašington posta, pismo Odbora, koji je tražio sve dokumente, mejlove i telefonske zapise u vezi Rusije, iz kampanje u junu 2015., stiglo je prošlog nedelje u Trampov odbor za kampanju, prenosi Rojters.

Kako se navodi, to je prvi put da je organizacija Trampove kampanje uvučena u istragu dvostranačkog Odbora o ruskom mešanju u predsedničke izbore, a očekuje se da će uskoro biti kontaktirani bivši članovi kampanje, navodi list.

Pismo su potpisali republikanski senator Ričard Bar, koji je i predsednik odbora, kao i demokratski senator Mark Vorner.

Istraga Senata o ruskom mešanju na izbore odvojena je od istrage o predmetu koju vodi poseban advokat kojeg je prošle nedelje imenovao ministar pravde i bivši direktor FBI Robert Miler.

Trampov odbor za kampanju, sa sedištem u Tramp kuli u Njujorku, sada vodi Majkl Glasner, bivši zamenik voditelja kampanje, kao i Džon Pens, nećak potpredsednika Majk Pensa.

List navodi i da Glasner nije bio dostupan za izjavu, kao ni predstavnik Bele kuće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.