U trendu

Senzacionalan zaokret – Nemačka stala uz Putina

Nemački šef diplomatije Zigmar Gabrijel rekao je za Raša tudej da Berlin pozdravlja predlog Moskve za uspostavljanje misije UN na istoku Ukrajine, prenosi B92.

On je istakao da bi to bila dobra početna pozicija za kasnije moguće ukidanje sankcija Rusiji.

Prema njegovim rečima, inicijativa koju je pokrenuo ruski predsednik Vladimir Putin je prvi pravi korak u rešavanju krize.

“Sada nam treba da nastavimo pregovore o uspostavljanju primirja i odlaganju teškog oružja. Zahvaljujući ruskom predlogu to ćemo moći da uradimo“, rekao je Gabrijel.

Iako postoje nesuglasice Moskve i Kijeva o formatu misije UN, nemački šef diplomatije kaže da to ne bi trebalo da bude prepreka dijalogu.

“Savetujem sve da ne odbijaju predlog samo zato što nije potpuno njihov, već da otvoreno razgovaraju sa Rusijom o uslovima pod kojima će misija biti ustanovljena“, dodao je Gabrijel.

Istakao je i da veruje da “na kraju krajeva Evropi treba dobar odnos sa Rusijom i obrnuto“.

1 komentar
  1. goran manic

    Zašto Nemačka ne bi stala iza početka kapitulacije Rusije? Znamo iz istorijskog iskustva da su misije UN uglavnom mostovi preko kojih dolazi NATO i U$A. Putin očigledno popušta pred unutrašnjim (tajkunskim) pritiscima kojima je prioritet biznis i lično bogaćenje. „Mnogo hteo, mnogo započeo…“ i Putin je verovatno hteo da za svojih recikliranih mandata vrati Rusiji moć svetske sile… Požurio je i Rusija se saplela…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike