U trendu

Sestrinska stranka Merkelove CSU u borbi za svaki glas

MINHEN – Čelnici bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU) Horst Zehofer i Markus Zeder pozvali su danas na stranačkom kongresu u Minhenu, na odlučnu borbu za svaki glas, četiri nedelje uoči izbora za bavarski pokrajinski parlament.

„Nama je u sledeće četiri nedelje potrebna odlučnost umesto straha, jedinstvo umesto prepiranja, angažman umesto lagodnog odmaranja“, poručio je predsednik sestrinske stranke demohrišćana kancelarke Angele Merkel i savezni ministar unutrašnjih poslova Zehofer obraćajući se učesnicima stranačke konvencije, prenosi Hina.

Navodi se da je Zehofer, reagujući na loše rezultate CSU u ispitivanjima javnog mnjenja, pozvao na aktiviranje stranačke baze.

„CSU se od svog osnivanja zalaže za Bavarsku. CSU je jak ako je Bavarska jaka“, rekao je Zehofer.

Bavarski premijer Zeder smatra da trenutna slaba podrška birača može CSU da „natera na preokret“ i promenu stava, još jednom istakavši posebnu važnost Bavarske za ostatak Nemačke.

„Na izborima u Bavarskoj se ne radi samo o CSU, nego i o čitavoj Nemačkoj i važnosti koju ova pokrajina ima za zemlju“, rekao je Zeder.

On je tokom govora oštro napao Socijaldemokratsku stranku Nemačke (SPD) s kojom Unija CDU/CSU vlada na saveznom nivou i prebacio joj „antisocijalnu“ politiku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.