U trendu

Šetalište u Nici otvoreno uprkos mrljama od krvi

Turisti i stanovnici su danas ponovo mogli u šetnju čuvenom mediteranskom obalom u Nici gde je manje od 48 sati ranije napadač kamionom napravio pokolj.

Neki prolaznici su danas slikali šta vide, a drugi tiho odavali poštu za 84 poginula u četvrtak u napadu, čija je krv još vidljiva na trotoaru.

Ruže, sveće, plišane mede i cedulje s porukama o tuzi i saučešću su ostavljene na mestima gde su ležali mrtvi ljudi koje je pokosio kamion Mohameda Lauaieja Buhlela, Tunišanina koji je godinama živeo u Nici.

Svečana tišina je prekinuta samo kada je policajac pokušao da prodje kroz masu, što je izazvalo ljutite povike „Sramota!“ jer policija nije uspela da spreči krvoproliće.

Većina je rekla da smatra da je uredu što je šetalište otvoreno tako brzo posle napada.

Karlo Marnini je rekao da se dovezao čak iz Milana, u Italiji, da bi odao počast gradu u kojem je godinama letovao. „Svet ne sme da stane“, rekao je on, „terorizam ne sme da pobedi“.

Francuski ministar unutrašnjih poslova je pozvao na dužnost rezervne snage policije i naredio povećanje mera bezbednosti u celoj zemlji „zbog terorističke pretnje“ posle smrtonosnog napada na proslavi Dan Bastilje, u četvrtak u Nici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.