U trendu

Seul: S. Koreja nakon lansiranja ne odgovara na komunikaciju

SEUL – Severna Koreja nije danas odgovorila na svakodnevnu komunikaciju preko međukorejske linije za vezu, nekoliko sati nakon što je ispalila balističku raketu srednjeg dometa u Pacifik, saopštile su južnokorejske vlasti.

„Pjongjang nije odgovorio na poziv za otvaranje komunikacije preko međukorejske linije za vezu u devet časova, iako je vojna ‘vruća linija’ u funkciji“, rekao je zvaničnik nadležnog ministarstva u Seulu.

On je dodao da južnokorejska vlada pokušava da otkrije razlog i da se ne isključuju tehnički problemi, prenosi Jonhap.

Severna Koreja ispalila je jutros balističku raketu koja je letela iznad teritorije Japana, prvi put za pet godina, što je izazvalo upozorenje stanovništvu na severu te zemlje da se skloni i privremeno obustavilo železnički saobraćaj, preneo je Rojters.

Pomoćnik američkog državnog sekretara za istočnu Aziju i Pacifik Danijel Kritenbrink poručio je da je jutrošnje lansiranje balističke rakete Severne Koreje iznad Japana nesrećno i destabilizujuće, ali je naglasio da je put za dijalog sa Pjongjangom i dalje otvoren, a da će SAD odlučno braniti svoje saveznike u ovom regionu, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar