Severna Koreja: Nanećemo najveću patnju SAD u istoriji

Severna Koreja upozorila je da će naneti „najveću patnju“ Sjedinjenim Američkim Državama ako Vašington nastavi da se zalaže za oštrije sankcije Ujedinjenih nacija posle šestog nuklearnog testa Pjongjanga.

U saopštenju severnokorejskog ministarstva spoljnih poslova kaže se da će se, ako Vašington bude uticao na usvajanje „ilegalne i nezakonite rezolucije“ o oštrijim sankcijama, Pjongjang pobrinuti da SAD „plate cenu“, objavila državna agencija KCNA.

„Mere koje će preduzeti Severna Koreja naneće SAD najveću bol i patnju ikad u njihovoj celoj istoriji“, saopštilo je ministarstvo, prenosi AFP.

Svet će, kako se dodaje, „posmatrati kako Severna Koreja može da ukroti američke gangstere preduzimanjem niza akcija koje su oštrije nego što su oni ikad mogli da predvide“.

Vašington želi da Savet bezbednosti UN glasa danas o uvođenju novih sankcija Pjongjangu, uprkos protivljenju Pekinga i Moskve.

SAD predlažu naftni embargo za Severnu Koreju, zamrzavanje imovine njenog lidera Kim Džong Una, ali i zabranu izvoza tekstila i isplate severnokorejskim radnicima u inostranstvu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike