U trendu

Severna Koreja preti „bednim krajem“ Južne Koreje i SAD

Severna Koreja je danas zapretila Južnoj Koreji i njenim američkim saveznicima „bednim krajem“ i objavila „borbu odmazde i pravde“ protiv južnokorejske predsednice Park Geun-hje.

Severnokorejska artiljerija je spremna da njen kabinet pretvori u „plamen i pepeo“, saopštio je Pjongjang.

„Upozorenje Severne Koreje nije prazna priča. To ćemo jasno pokazati bednim krajem SAD i grupe okupljene oko Parkove“, naveo je Komitet za mirno ujedinjenje Koreje.

Najnoviji napad Pjongjanga stize u trenutku kada se Seul i Vašington spremaju za godišnje vojne vežbe koje će ove godine biti veće nego ikada, a nakon što je Severna Koreja izvršila nuklearne probe i testirala rakete dugog dometa.

Vojne vežbe pod nazivom „Rešenost i Mladi orao“ koje će uključiti probe vazdusnih napada na ključne ciljeve u Severnoj Koreji su „trostruko prokleta provokacija“ ocenjuje Pjongjang.

Odnosi između dve Koreje pali su na najnižu tačku za poslednjih nekoliko godina, u trenutku kada konzervativna južnokorejska predsednica Park upozorava Pjongjang da ide putem „samouništenja“ a severnokorejski lider Kim Jong Un insistira na vršenju nuklearnih proba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar