Severna Koreja preti “bednim krajem” Južne Koreje i SAD

Severna Koreja je danas zapretila Južnoj Koreji i njenim američkim saveznicima “bednim krajem” i objavila “borbu odmazde i pravde” protiv južnokorejske predsednice Park Geun-hje.

Severnokorejska artiljerija je spremna da njen kabinet pretvori u “plamen i pepeo”, saopštio je Pjongjang.

“Upozorenje Severne Koreje nije prazna priča. To ćemo jasno pokazati bednim krajem SAD i grupe okupljene oko Parkove”, naveo je Komitet za mirno ujedinjenje Koreje.

Najnoviji napad Pjongjanga stize u trenutku kada se Seul i Vašington spremaju za godišnje vojne vežbe koje će ove godine biti veće nego ikada, a nakon što je Severna Koreja izvršila nuklearne probe i testirala rakete dugog dometa.

Vojne vežbe pod nazivom “Rešenost i Mladi orao” koje će uključiti probe vazdusnih napada na ključne ciljeve u Severnoj Koreji su “trostruko prokleta provokacija” ocenjuje Pjongjang.

Odnosi između dve Koreje pali su na najnižu tačku za poslednjih nekoliko godina, u trenutku kada konzervativna južnokorejska predsednica Park upozorava Pjongjang da ide putem “samouništenja” a severnokorejski lider Kim Jong Un insistira na vršenju nuklearnih proba.

(Tanjug)

Ostavite komentar