U trendu

Signal iz srušenog indonežanskog Boinga registrovan u moru

Registrovan je signal iz Boinga koji se sa 62 ljudi srušio u more kod glavnog grada Indonezije Džakarte, saopštio je danas vojni zvaničnik.

Brod koji pripada indonežanskoj mornarici zabeležio je signal letelice i grupa ronilaca je krenula u potragu i našla delove aviona sa identifikacionim brojevima i druge komade, rekao je Hadi Džahdžanto, komandant oružanih snaga, saopštilo je ministarstvo saobraćaja.

On nije precizirao da li signal dolazi iz crne kutije letelice.

Boing 737-500 aviokompanije „Srividžaja er“ (Sriwijaya Air) izgubio je juče kontakt sa kontrolnim tornjem posle poletanja iz Džakarte na letu za Pontianak u provinciji Zapadni Kalimatan i srušio se u more.

Za sada vlasti nisu dale moguće uzroke nesreće.

Ribari u Indoneziji pronašli su juče u moru delove aviona i odeću za koju se veruje da je iz srušenog aviona i predmeti su poslati na ispitivanje.

„Jutros smo dobili dve torbe, jednu sa predmetima koji pripadaju putnicima i drugu sa delovima tela“, rekao je danas portparol policije Jusri Junus i dodao da policija radi na identifikacijama.

Prvi delovi pronadjeni posle nesreće su doneseni u glavnu luku u Džakarti, medju kojima jedan točak aviona i roze dečje pantalone, video je na licu mesta novinar Frans presa.

Stotine pripadnika službi spasavanja, ratna mornarica, deset ratnih brodova, helikopteri i roniocu učestvuju u potrazi u moru.

Ronioci su na najmanje tri mesta postavili narandžaste oznake i sonarne uredjaje koji se koriste da se nadje trup aviona, prenose novinari Frans presa.

U avionu je bilo 50 putnika, medju kojima 10 dece i 12 članova posade. Svi su Indonežani, navele su vlasti.

Ministar saobraćaja Budi Karja Sumadi rekao je juče da je izgledalo da letelica skreće sa svoje putanje neposredno pre nego što je nestala sa radara.

Ribari koji su bili blizu mesta pada rekli su da su čuli najmanje jednu eksploziju u trenutku nesreće, što vlasti nisu potvrdile, preneli su Si-En-En (CNN) Indonezija i  lokalni mediji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.