U trendu

Sirija: Islamska država preuzela odgovornost, broj mrtvih raste

Takozvana Islamska država je preuzela je odgovornost za napad bombaša samoubice u severoistočnom sirijskom gradu Hasaka u kojem je jutros poginuo jedan a ranjeno 15 članova kurdskih snaga.

Ovaj napad je bio deo serije od pet jutrošnjih napada u kojima je poginulo najmanje 38 ljudi u gradovima pod kontrolom sirijskog predsednika Bašara al Asada, među kojima su gradovi Tartus i Homs, selo nadomak Damaska i Hasake, prenose svetski mediji.

Sirijska opservatorija za ljudska prava tvrdi da je broj poginulih veći od 47.

Ciljevi ovih napada su vladini i vojni objekti širom Sirije, prenosi AP.

Aagencije SANA navodi da je broj povređenih veći od 45, prenosi Rojters.

Dve istovremene eksplozije pogodile su oblast Arzun mosta, područje na prilazu severozapadnom primorskom gradu Tartus, u kojem se nalazi ruska vojna baza, a koja je pod kontrolom sirijske vlasti, saopštila je Opservatorija za ljudska prava.

Izveštaji o ekslozijama još pristižu, a agencije prenose da je u gradu Homs eksplodirao automobil bomba, nakon čega se po pristizanju spasilačke ekipe detonirao bombaš samoubica, prenela je agencija je SANA.

Opservatorija navodi da je jedna eksplozija pogodila vojni kontrolni punkt gde su poginula dva vojnika, prenosi Rojters.

Opservatorija za ljudska prava je javila da se eksplozija dogodila i u jugoistočnom gradu Kamišli.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike