U trendu

Sirijac ubijen dok je naoružan prelazio granicu sa Izraelom

JERUSALIM – Jedan naoružani Sirijac je ubijen dok je zajedno sa još jednim naoružanim sunarodnikom pokušao da pređe granicu sa Izraelom u južnom delu Golanske visoravni.

Izraelska vojska navodi da su vojnici koji su nadgledali nadzorne kamere uočili dvojicu naoružanih muškaraca kako prelaze takozvanu Alfa liniju – tampon zonu UN koja razdvaja Izrael od Sirije – i približavaju se izraelskoj bezbednosnoj ogradi.

„Vojnici IDF su otvorili vatru u skladu sa standardnim operativnim procedurama“, saopštila je vojska i dodala da je jedan od muškaraca pogođen, prenosi izraelski Tajms.

IDF je saopštila da su osumnjičenom na licu mesta ukazali pomoć vojni lekari, a prema izveštajima medija na hebrejskom, on je nedugo zatim proglašen mrtvim.

Neimenovani vojni izvor naveo je da je drugi osumnjičeni pobegao nazad u Siriju, a u incidentu nije povređen nijedan izraelski vojnik.

Ranije ovog meseca IDF je saopštila da su vojnici pritvorili petoricu osumnjičenih koji su prešli na teritoriju Izraela iz Sirije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar