najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sirijski predsednik priznao izgubljene bitke, ali obećao pobedu u ratu

U svom prvom govoru za godinu dana, predsednik Sirije Bašar Asad je obećao narodu pobedu u dugotrajnom građanskom ratu, ali je priznao da su njegove trupe kojima nedostaje vojnika, izgubile teritoriju koju su zaposele pobunjeničke snage.

Asad je u govoru koji je u nedelju prenosila televizija, priznao da su njegovi generali morali da prebacuju snage s jednog na drugi front da bi zaštitili oblasti koje su vojno, politički ili ekonomski važnije. On je potvrdio da je gubitak nekih oblasti koje su okupirali pobunjenici, doveo do „frustracije“ među Sirijcima.

Ipak, ocenio je on, „mi se ne raspadamo. Mi smo postojani i pobedićemo“, rekao je Asad. „Poraz ne postoji u rečniku Sirijske arapske vojske“.

„Postoji manjak ljudstva“, rekao je Asad, dodavši da „ne želi da predstavi crnu sliku koju će neprijateljski mediji koristiti da kažu da predsednik govori da ljudi ne idu u vojsku“.

Asadova vlada je u subotu objavila opštu amnestiju za hiljade dezerter i hiljade onih koji su izbegli mobilizaciju, od kojih su se neki pridružili pobunjenicima, a mnogi pobegli u inostranstvo.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike