najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Situacija se polako smiruje, ima sukoba, ali nema stradalih iz Srbije

Ambasador Srbije u Ankari Danilo Vučetić izjavio je danas da se situacija u Turskoj polako smiruje, uprkos povremenoj pucnjavi u glavnom gradu te zemlje, i ocenio da se može reći da je vojna pobuna dela turske vojske okončana.

U izjavi za Televiziju N1, Vučetić je potvrdio da nema indicija da je medju više desetina poginulih i povredjenih u sukobima u toj zemlji bilo i srpskih državljana.

“Situacija je smirena. Ne mogu da kažem da je sve prevazidjeno, jer avioni lete iznad grada (Ankare) i povremeno se čuje pucnjava, ali se može reći da je završena vojna pobuna”, rekao je Vučetić.

Ambasador je dodao da su iz diplomatskog predstavništva Srbije u toku noći bili u kontaktu sa brojnim turistima, vodjama turističkih grupa ali i sa ljudima iz Srbije koji žive u Turskoj i da im je svima savetovano da ostanu pribrani, da ostanu u svojim sobama i da se ne izlažu opasnosti.

“Nemamo podatak koji govori da je neki naš državljanin nastadao u dogadjajima od sinoć. Situacija je teška i konfuzna ali se nadam da će se brzo normalizovati”, rekao je Vučetić i dodao da je jedan avion Er Srbije iz Beograda jutros normalno sleteo sa turistima u letovalište Antalija.

On je dodao da svi srpski državljani koji imaju neko pitanje ili problem mogu da se obrate ambasadi Srbije.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike