U trendu

SK: Tužilaštvo traži pritvor za Janevu

SKOPLJE – Državni javni tužilac Severne Makedonije Ljubomir Jovevski, rekao je danas da su, od kad je otvoren slučaj u kojem su uhapšeni Bojan Jovanovski (Boki 13) i Zoran Milevski, postojale sumnje da je u ceo slučaj umešana i šefica makedonskog specijalnog tužilaštva Katica Janeva.
„Na osnovu svedočenja i materijalnih dokaza, tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju je potvrdilo sumnje koje je imalo za Katicu Janevu, ona je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja“, kazao je Jovevski na konferenciji za novinare.

Skopsko tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju je odlučilo da se istraga proširi i protiv Janeve i tužilaštvo će tražiti meru pritvora protiv nje, istakao je Jovevski.
„Na osnovu obezbeđenih podataka, tužilaštvo je utvrdilo da je osumnjičena Janeva pribavila protivpravnu materijalnu korist za sebe i za druga lica“, dodao je Jovevski.
Prema njegovim rečima, osumnjičeni su od bisnismena Jordana Kamčeva tražili osam miliona evra, a kako kaže, do sad su uspeli da iznude milion i po evra.
Jovevski kaže da će Tužilaštvo proširiti istragu ukoliko se utvrdi da postoji još osumnjičenih, bez obzira o kome se radi, napomenuvši da je u pitanju krivično-pravni postupak koji ne treba da se politizuje, te da ne postoji umešanost lica iz drugih država.
„Ne postoje dokazi da su iznuđena sredstva završila kod domaćih ili stranih političara“, zaključio je Jovevski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar