Skandal: Britanski mornari uoči tajne operacije na Arktiku „pali“ zbog kokaina

Iz podmornice britanske Kraljevske mornarice „HMS Talent“, naoružane krstarećim raketama „tomahavk“, izbačeno je sedam mornara koji su uzimali kokain, objavio je „Mejl on sandej“, a „Dejli telegraf“ podseća da je ovom već prethodilo nekoliko incidenata britanskih vojnika s uzimanjem kokaina, poput onog koji se desio u samom kraljevskom dvorcu Vindzoru.

Prema informacijama „Mejla“, mornari su razotkriveni tokom obaveznog testa na drogu, jutro nakon žurke na kojoj su konzumirane droge, sve to dok se podmornica dugačka više od 85 metara i teška 5.300 tona spremala za osetljivu misiju praćenja kretanja ruske podmornice u Severnom moru i na području Arktičkog kruga.

Navodi se da su visoki mornarički oficiri naredili da ovi mornari budu predati vojnoj policiji pošto su lekari Kraljevske mornarice potvrdili pozitivne rezultate prošle nedelje.

Britansko Ministarstvo odbrane potvrdilo je incident u subotu uveče, navodeći da ponašanje vojnika „nije bilo u skladu“ s vojnom službom koju obavljaju jer to „smanjuje operativnu efikasnost“.

Podmornica „HMS Talent“ privukla je pažnju medija prvi put pre četiri godine kada joj je nakon udara u ledeni breg, tokom praćenja ruskih podmornica, bila potrebna popravka koja je koštala pola miliona funti.

„Mejl on sandej“ je preneo i da je britansko Ministarstvo odbrane objavilo tokom vikenda da je šest vojnika 6. puka Kraljevskog logističkog korpusa iz Jorkšira uklonjeno iz službe nakon što je testom utvrđeno da su uzimali kokain, a akciju suzbijanja droge pokrenula je potpukovnica Lajla Grin, koju su zbog toga prozvali „Čelična dama“.

„Dejli telegraf“ navodi da su već beleženi incidenti s vojnicima koji su uzimali kokain, uključujući i četvoricu iz puka princa Harija, vojvode od Saseksa.

Navodi se da se to desilo nekoliko meseci pre njegovog venčanja s Megan Markl, sadašnjom vojvotkinjom od Saseksa, kada su četvorica pripadnika Konjičkih jedinica kraljevskog poseda uhvaćeni na delu dok su uzimali kokain u pabu koji se nalazi u sklopu dvorca Vindzor.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Englezi narkomani ?! Baš sam se iznenadio

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike