U trendu

Skandalozan komentar o Mišel Obami (foto)

Direktorka jedne neprofitne organizacije i gradonačelnica gradića Klej u Zapadnoj Virdižiniji suočene su sa oštrom osudom javnosti nakon rasističkih komentara o prvoj dami SAD Mišel Obama, koju jedna od njih nazvala „majmunom na štiklama,“ piše „Vašington post“.

„Biće osvežavajuće da u Beloj kući ponovo imamo lepu, dostojanstvenu Prvu damu koja ima stila. Dosta mi je da gledam majmuna na štiklama,“ napisala je Pamela Remzi Tejlor, direktorka „Klej kaunti development korporejšen“ na Fejsbuku, nakon izbora Donalda Trampa za predsednika.

Gradonačelnica Kleja Beverli Valing je na to odgovorila „Ulepšala si mi dan Pam“, prenosi vašingtonski dnevnik pozivajući se na lokalnu stanicu televizije NBC.

Komentari su kasnije izbrisani ali su se prethodno već proširili po društvenim mrežama. Pokrenuta je i peticija da dve žene podnesu ostavku koju je od ponedeljak popodne potpisalo 14,000 ljudi.

Tejlorova i Valing su se izvinile za komentare.

Valing je rekla da njeni komentari nisu bili rasistički. „Ja sam htela da kažem da mi je ulepšan dan zbog promene u Beloj kući. Iskreno mi je žao što je to nekoga uvredilo“, rekla je ona „Vašington postu“.

List nije mogao da dođe do Tejlorove, ali je na televiziji objavljeno da se ona izvinila na Fejsbuku.

Za Trampa je glasalo više od tri četvrtine građana okruga Klej u kome su belci u ogromnoj većini.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211163774313063&set=pcb.10211163840634721&type=3&theater

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar