U trendu

Skandalozno ponašanje predstavnika SAD uoči konferencije svedoka o hemijskom napadu

Stalni predstavnik SAD pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja svesrdno se potrudio da njegove kolege ne dođu na konferenciju za novinare o situaciji u sirijskom gradu Duma koju su organizovale ruska i sirijska delegacija u OZHO, saopštio je stalni predstavnik Rusije pri ovoj međunarodnoj organizaciji Aleksandar Šuljgin.

„Otvoreno ću reći da na konferenciji za novinare nije bilo zapadnih partnera. Ni Francuza, ni Amerikanaca, ni Engleza. Pored toga, učinili su sve što su mogli, američki predstavnik je iz petnih žila nastojao da odvrati ostale svoje saveznike od učešća u ovom brifingu“, rekao je Šuljgin.

Diplomata je objasnio da se „oni boje da pogledaju istini u oči, da se boje da vide malog Hasana koji će raskrinkati njihovu laž“.

Ranije je u sedištu OZHO održana konferencija za novinare uz učešće svedoka tobožnjeg hemijskog napada. Na konferenciji je učestvovalo 17 Sirijaca, među kojima i porodica dečaka Hasana Dijaba, koji je ranije ispričao kako je angažovan da učestvuje u izrežiranom video snimku hemijskog napada čiji su autori pripadnici „Belih šlemova“.

(Sputnjik)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike