U trendu

Skorejski mediji traže od SAD da ukinu sankcije

SEUL – Severnokorejski mediji pozvali su danas SAD da povuku sankcije protiv te zemlje, navodeći da je Pjongjang demonstrirao dobru volju time što je okončao testiranje nuklearnog oružja i predao posmrtne ostatke americkih vojnika ubijenih u Korejskom ratu.

Mediji su optužili Vašington da se ponaša suprotno od planova da se unaprede odnosi dve zemlje, uprkos dobroj volji koju pokazuje Severna Koreja, uključujući i moratorijum na nuklearne i raketne probe i razmontiranje nuklearnih poligona, prenosi Rojters.

„Iz Stejt departmenta čujemo nečuvene argumente da neće ublažiti sankcije dok se ne završi denuklearizacija“, napisali su mediji.

Mediji su sankcije i pritisak na Severnu Koreju nazvali „anahronističkim“ i preprekom za bolje odnose, i zatražili da se ulože napori da se i zvanično proglasi kraj Korejskog rata.

Svega nekoliko dana ranije objavljeni su delovi izveštaja UN o tome da Severna Koreja nije obustavila nuklearne i raketne programe čime krši rezolucije UN i nastavila ilegalnu trgovinu naftom, ugljem i drugim proizvodima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar