U trendu

Skupocena jakna Melanije Tramp izazvala buru na društvenim mrežama

Odluka prve dame SAD Melanije Tramp da se na Siciliji, gde je njen suprug učestvovao na samitu Grupe sedam, pojavi u jakni s cvetnim dezenom modne kuće Dolče i Gabana od 51.000 dolara izazvala je buru na društvenim mrežama.

Dizajner Stefano Gabana pohvalio je izbor garderobe supruge američkog predsednika na društvenoj mreži Instagram, dok su se ostali, mahom pripadnici srednje klase u SAD, pitali zbog čega je jakna tako skupocena, navodi list Vašington post.

Slično „zgražavanje“ javnosti izazvala je i bivša prva dama Mišel Obama 2009. godine kada se na jednom dogadjaju u Vašingtonu pojavila noseći patike marke Lanvin od 540 dolara.

Američki list ocenjuje da je razlika u ceni izmedju skupocene jakne Melanije Tramp i patika Mišel Obame očigledna, ali da je poenta ista – „modni stid“.

Izbor garderobe može da bude veoma simboličan, tako da izbor garderobe marke Dolče i Gabana, italijanskog brenda koji je duboko inspirisan sicilijanskom kulturom, ima smisla. Dizajner Stefano Gabana jasno je stavio do znanja svoj entuzijazam i spremnost da saradjuje sa prvom damom, i to u trenutku kada su joj mnogi dizanjeri okrenuli ledja zbog neslaganja sa politikom i temperamentom njenog supruga Donalda Trampa.

Vašington post dodaje da je osnovno pitanje koliko moda zaista vredi i kakvu je poruku Melanija poslala noseći jaknu od preko 50.000 dolara.

Predsednik SAD u kampanji se obraćao radničkoj klasi i predstavljao one koji smatraju da ih je finansijski napredak zaobišao, navodi američki list i dodaje da bi bilo poželjno da lideri pokazu empatiju sa siromašnima, kao i da skupi stanovi, automobili i dizajnirna garderoba mogu da pošalju pogrešnu poruku ljudima koji se bore za egzitenciju.

Melanija Tramp je nosila i tašnu u istim bojama kada je bila na ručku sa ostalim supružnicima lidera Grupe sedam u Slonovskoj palati u Kataniji gde ih je ugostio gradonačelnik.

Eksplozija boja usledila je posle uglavnom crne odeće tokom turneje predsednika Donalda Trampa po inostranstvu, uključujući čipkanu crnu haljinu i maramu koju je nosila prilikom susreta s papom Franjom i taman mantil sa zlatnim detaljima na manžetnama i kragni prilikom dolaska u Italiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar