U trendu

Slovački, poljski i češki huligani zajedno protiv izbeglica

Stotine slovačkih, čeških i poljskih huligana planiraju zajednički protest 20. juna na Glavnoj železničkoj stanici u Bratislavi zbog kvota za prijem izbeglica iz Afrike i s Bliskog istoka koje je predložila Evropska komisija uprkos otporu dela članica Evropske unije.

„Masovni priliv afričkih imigranata danas ugrožava Evropu. Kao Slovaci, Sloveni i Evropljani kategorično odbijamo da budale iz Brisela i Evropskog parlamenta svojim nelogičnim odlukama uništavaju temelje izvorne evropske kulture i prosperiteta“, objavili su navijački sajtovi čeških, slovačkih i poljskih fudbalskih klubova, javljaju slovački mediji.

Na Fejsbuku je protest „STOP islamizaciji Evrope! Zajedno protiv diktata Brisela za Evropu, za Evropljane“ podržalo više od 2.700 ljudi.

Portparolka gradskih vlasti Bratislave Ivona Skokankova rekla je da će policija nadzirati pohod srednjeevropskih fudbalskih huligana od Glavne železničke stanice do zastupništva Evropske komisije 20. juna i upozorila da će protest biti zabranjen ako bilo kako bude prekršen zakon.

U isto vreme na isto mesto okupljanje su najavili i protivnici huligana i desničarskih radikala na čelu s pokretom Bratislava bez nacista a na društvenim mrežama okupljaju se na profilu „Zajedno protiv mržnje/Bratislava blokira“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar