U trendu

Slovački premijer u bolnici, verovatno imao infarkt

Slovački premijer Robert Fico umesto da danas otputuje u Prag na susret sa češkim premijerom Bohuslavom Sobotkom i predsednikom Češke Milošem Zemanom smešten je u bolnicu u Bratislavi, verovatno zbog infarkta, javljaju slovački mediji.

„Premijer Fico smešten je danas u Narodni institut kardiovaskularnih oboljenja da se obave kardiološki pregledi“, saopštila je slovačkoj agenciji TASR portparol Instituta Dobroslava Krajačičova.

Slovački list DenjikN javio je da su 51-godišnjeg Fica prevezla u bolnicu jutros kola hitne pomoći zbog naglih zdravstvenih problema uz pretpostavku da je reč o infarktu.

Otkazivanje posete uz želje za brzo ozdravljenje potvrdio je na Tviteru i češki premijer Bohuslav Sobotka.

Fico se nije osećao dobro još u utorak pošto je iz zdravstvenih razloga otkazao svedočenje na sudu, premda su slovački mediji naveli da je tokom dana vidjen kako džogira sa svojim psom.

Poseta Pragu nepisana je ali poštovana tradicija svih slovačkih premijera od raspada Čehoslovačke  –  da novi slovački premijer i predsednik za prvu inostranu posetu bira Prag, a novi češki premijer i predsednik Bratislavu.

Juče je bez obzira na tegobe od utorka Fico vodio sednicu nove slovačke koalicione vlade nakon izbora 5. marta na kojoj je usvojila svoj program koji će predočiti parlamentu i zatražiti od poslanika poverenje da četiri godine vodi Slovačku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar